Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Ambillah Aqidahmu Dari al-Qur'an dan as-Sunnah Yang Shahih

Ambillah Aqidahmu Dari al-Qur'an dan as-Sunnah Yang Shahih
Ambillah Aqidahmu Dari al-Qur'an dan as-Sunnah Yang Shahih
Terbitan: Pustaka Ibnu Umar
Product Code: Pustaka Ibnu 'Umar
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 15 x 10 x 0.4

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM6.00

50 or more RM3.75
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Ambillah Aqidahmu Dari al-Qur'an dan as-Sunnah Yang Shahih | Penulis: Syaikh Muhammad Jamil Zainu | Penerbit: Pustaka Ibnu 'Umar | Berat: Kurang 0.08kg | Muka Surat: 64 m/s.


Umat ini tidak akan menjadi maju, menjadi gemilang dan mendapat kemenangan kecuali dengan cara yang telah memajukan generasi mereka terdahulu, yakni generasinya para Sahabat Nabi Shallallahu ‘alaihi wa Sallam, tabi’in, dan tabi’ut tabi’in.

Generasi inilah generasi yang meraih kemuliaan kerana aqidah mereka yang lurus dan mereka teguh memegangnya. Namun sayang sekali sebahagian kaum muslimin di saat ini banyak yang tidak mengenal aqidahnya sendiri. Mereka kehilangan jejak orang-orang mulia mereka. Mereka tercari-cari yang mana satukah aqidah yang sahih yang patut dipegang? Mereka masih samar-samar tentang Allah, tentang syarat Syahadatain, tentang Nabi mereka, tentang syirik, syarat-syarat diterimanya amal, dan banyak lagi lainnya.
 
Oleh itu, ini adalah buku bersaiz poket yang amat baik berbentuk soal jawab. InsyaAllah, ia mampu membantu menjelaskan asas-asas aqidah muslim yang sahih. Ia kecil, mudah, ringkas, lengkap dengan dalil-dalil, dan amat sesuai untuk dihafal. Sesuai untuk bahan hadiah, sebaran umum, sedekah, dan sebagainya.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net