Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Anda Bertanya Rasulullah Menjawab

Anda Bertanya Rasulullah Menjawab
Terbitan: Pustaka As-Sunnah
Product Code: Pustaka As-Sunnah
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 25.3 x 16.3 x 5.4

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM100.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Anda Bertanya Rasulullah Menjawab | Judul Asal (Arab): Fataawaa Rasuulullaah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam Ash-Shahaabi Yas’alu wa Ar-Rasuulu Yujib | Penulis: Al-Hafiz Ibnul Qayyim rahimahullah (Wafat: 751H) | Tahqiq & Taliq: Syaikh Qasim Asy-Syama’iy Ar-Rifa’iy | Penerbit: Pustaka As-Sunnah | Berat: 1.8kg | Muka Surat: 970m/s. [Disediakan oleh Atsar Enterprise, www.atsar.ilmusunnah.com]


Para sahabat radhiyallahu ‘anhum tatkala menghadapi permasalahan yang rumit dan sukar untuk dirungkai, khasnya dalam soal agama, mereka akan langsung mendatangi Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam untuk meminta fatwa dan nasihat-nasihat penting beliau. Sehingga akhirnya generasi para sahabat ini pun digelar sebagai generasi manusia terbaik. Mana tidaknya, guru mereka adalah merupakan seorang Nabi dan manusia terbaik. Mereka mendapat bimbingan dan pemantauan secara langsung dari Rasulullah.

Pada hari ini, fatwa-fatwa Rasulullah tersebut berupa hadis-hadis dan petunjuk beliau dihafal oleh para rawi, ulama hadis, dan para muhaqqiqin selain terbuku rapi di dalam lembaran-lembaran kitab para ulama. Dan di antara kitabnya adalah kitab ini.

Di dalam kitab ini, Al-Hafiz Ibnul Qayyim rahimahullah (Wafat: 751H) menghimpun dan membentangkan fatwa-fatwa Rasulullah tersebut dalam bentuk soal jawab di pelbagai bab mengikuti methode fiqhiyyah. Sehingga ia pun menjadi mudah difahami dan tersusun dengan sistematik sesuai untuk rujukan para pembaca awam dan para penuntut ilmu.

Semoga bermanfaat. [Disediakan oleh Atsar Enterprise, www.atsar.ilmusunnah.com. Tidak dibenarkan membuat salinan tanpa kebenaran]

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net