Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Meluruskan Sejarah Wahhabi

Meluruskan Sejarah Wahhabi
Terbitan: Pustaka Al Furqon
Product Code: Pustaka Al-Furqon (9/2)
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 21 x 15 x 1

ISBN:
Availability: Out Of Stock
Price: RM20.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Meluruskan Sejarah Wahhabi | Penulis: Abu Ubaidah Yusuf Bin Mukhtar As-Sidawi | Penerbit: Pustaka Al-Furqon | Berat: 450g | Muka Surat: 197m/s.


Pada hari ini kita digemparkan dengan kemunculan suatu kumpulan yang dikatakan membawa mazhab baru bernama Wahhabi. Tahukah anda apa itu wahhabi? Siapa dia wahhabi? Apa ciri-cirinya?
 
Kenapa Wahhabi dikatakan mengancam perpaduan dan kehidupan umat Islam? Siapakah pengasas mazhab wahhabi? Kenapa Wahhabi didakwa menghancurkan kubah-kubah di atas kubur-kubur para ulama? Benarkah pengasas wahhabi mengaku dirinya sebagai Nabi? Wahhabi juga dikatakan membawa mazhab Khawarij dan berideologikan keganasan dan pemberontakan. Malah ada sebahagian pendapat mengatakan bahawa pengasas mazhab wahhabi adalah tokoh yang dimaksudkan oleh Nabi Shallallahu 'alaihi wa Sallam lahir dari negeri/wilayah tempat munculnya tanduk Syaitan! Iaitu wilayah yang penuh dengan fitnah dan pergolakan.
 
Oleh itu, untuk lebih maklumat secara terperinci, ikutilah kupasan dan analisanya melalui buku yang disusun oleh Ustaz Abu Ubaidah Yusuf B. Mukhtar as-Sidawi ini. Antara penulis yang meneliti isu-isu berkaitan wahhabi di Nusantara dan Tanah Arab.
 
Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net