Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Celakalah Orang-orang Yang Shalat...

Celakalah Orang-orang Yang Shalat...
Terbitan: Pustaka at-Tibyan
Product Code: Pustaka At-Tibyan
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 25 x 16 x 1

ISBN:
Availability: Out Of Stock
Price: RM27.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Celakalah Orang-orang Yang Shalat... Iaitu Orang-orang Yang Menyia-nyiakan Shalatnya | Judul Asal ('Arab): Shalatul Jama'ah Hukmuha wa Ahkaamuha wa at-Tanbih 'ala Maa Yaqa'u fiiha min Bida' wa Akhtha' | Penulis: Syaikh Dr. Shalih B. Ghanim as-Sadlan | Penerbit: Pustaka at-Tibyan | Berat: 400g | Muka Surat: 288m/s.


Demikianlah sikap sebahagian kaum muslimin apabila diseru untuk memenuhi tuntutan dan panggilan Allah, Rabb yang telah memberikan rezeki dan kehidupan kepadanya. Mereka lebih terkesan untuk memilih seruan syaitan dan manusia. Serta lebih memilih untuk memenuhi tuntutan hawa nafsunya. Semoga Allah melindungi kita semua dari hal tersebut.
 
Jadi, wajarkah kita terus ditipu dan tertipu dengan seruan-seruan serta ajakan-ajakan yang palsu tersebut, adakah kita sampai hati membiarkan masjid-masjid kosong dari orang-orang yang solat? Relakah kita membiarkan diri kita terus lalai dalam perlaksanaan solat kita sendiri? Tidak pernahkah kita merasa rugi apabila meremehkan solat-solat yang diwajibkan ke atas diri kita? Atau jahilkah sebenarnya kita ini sampai tidak mengetahui kewajiban dan tatacara solat berjama'ah? Banggakah kita dengan kejahilan dan kelalaian kita ini, sehingga orang-orang yang soleh menjadi tetamu ar-Rahman manakala kita pula menjadi tetamu syaitan dan hawa nafsu?
 
Beleklah dan bacalah buku ini. Di dalamnya berisi keutamaan, bimbingan, panduan, dan pedoman dalam melaksanakan solat fardhu secara berjama'ah. Semoga dengan sedikit waktu yang kita peruntukkan untuk menela'ahnya mampu mengubah pandangan hidup kita yang selama ini tidak pernah kita ambil penting. InsyaAllah...

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net