Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Sirah Nabawiyah Ibnu Hisyam

Sirah Nabawiyah Ibnu Hisyam
Terbitan: Darul Falah
Product Code: Darul Falah
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 25 x 16 x 9

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM130.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Sirah Nabawiyah Ibnu Hisyam | Judul Asal ('Arab): As-Siirah An-Nabawiyyah li Ibnu Hisyam | Penulis: Imam Ibnu Hisyam | Penerbit: Darul Falah | Berat: 2.2kg | Muka Surat: 2 jilid lengkap (Hard cover).


Sirah Nabawiyah adalah kajian penting dan relevan sepanjang masa bagi umat Islam. Di dalamnya tergambar asas-asas penerapan Islam dari awal sehingga akhir oleh Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam. Sirah Ibnu Hisyam ini merekodkan riwayat-riwayat dari tokoh-tokoh ahli sejarah kurun ke dua dan ketiga hijrah. Bahkan, Sirah Ibnu Hisyam adalah di antara kitab-kitab sirah yang menjadi rujukan utama kepada kitab-kitab Sirah generasi terkemudian dan kontemporari.
 
Sebahagian tokoh dan ulama menyatakan bahawa Sirah Ibnu Hisyam adalah kitab yang mengambil semula idea-idea Ibnu Ishaq (guru Ibnu Hisyam), sebagai salah seorang tokoh ahli sejarah yang lain. Apa pun, kitab Sirah Ibnu Hisyam ini memiliki keistimewaannya yang tersendiri bagi mereka yang mengetahui dan banyak mengkaji persoalan selok-belok sirah Nabi Muhammad Shallallahu 'alaihi wa Sallam. Dan ia adalah di antara kitab Sirah yang telah sedia dikenali dalam dunia pengrekodan kisah-kisah perjalanan Nabi kita, Muhammad Shallallahu 'alaihi wa Sallam.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net