Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Buku Poket Do'a & Dzikir Ibu Hamil

Buku Poket Do'a & Dzikir Ibu Hamil
Buku Poket Do'a & Dzikir Ibu Hamil Buku Poket Do'a & Dzikir Ibu Hamil
Terbitan: Pustaka Ibnu Umar
Product Code: Pustaka Ibnu 'Umar
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 15 x 10 x 0.4

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM7.00

50 or more RM3.75
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Buku Poket Do'a & Dzikir Ibu Hamil | Penulis: Abu Muhammad Ibnu Shalih B. Hasbullah | Penerbit: Pustaka Ibnu 'Umar | Berat: 50g | Muka Surat: 58m/s.


Buku kecil dan padat dengan maklumat ini menerangkan dzikir-dzikir dan doa-doa yang sesuai dibaca dan diamalkan oleh para ibu bermula dari saat memohon hamil, pada fasa kehamilan, dan sehingga fasa melahirkan. 

Pada bahagian pertama buku ini, penulis menjelaskan hukum bacaan wirid bagi ibu hamil dan di saat melahirkan. Ia menjelaskan beberapa bentuk ijtihad ulama berkaitan hal ini. Pada bab kedua, penulis membentangkan doa-doa dan dzikir-dzikir yang sesuai dibaca bagi para ibu-ibu hamil dan yang hendak melahirkan bersesuaian dengan sunnah. Pada bab ketiga pula, penulis menjelaskan doa-doa dan dzikir-dzikir yang sesuai dibaca ketika para ibu-ibu merasa sakit akibat kehamilan dan ketika hendak bersalin.
 
Turut dibahaskan dalam risalah ini adalah nasihat-nasihat penting bagi para ibu berkaitan adab-adab berdoa dan berdzikir.
 
Buku ini bertepatan dengan saiznya yang kecil dan mudah dibawa, maka amatlah sesuai sekiranya ia dijadikan sebagai buku saku untuk dibawa ke mana-mana khasnya bagi para ibu. Sesuai juga untuk dijadikan sebagai hadiah, cenderahati, bahan sebaran umum, risalah sebaran di hospital-hospital atau rumah-rumah bersalin, dan kepada mana-mana individu yang memerlukan lagi dapat dimanfaatkan.
 
Semoga ia dapat membantu meningkatkan motivasi ibu-ibu dan para wanita di fasa-fasa kehamilan dan melahirkan sang buah hati. Sekaligus memperkukuhkan lagi ikatan kebergantungan diri kepada Allah Subhanahu wa Ta'ala dalam apa jua keadaan.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net