Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Misteri Akhir Zaman

Misteri Akhir Zaman
Terbitan: Darul Haq
Product Code: Darul Haq
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 20 x 14 x 1

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM15.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Misteri Akhir Zaman | Judul Asal ('Arab): Al-Masih ad-Dajjal wa Ya'juj wa Makjuj | Penulis: Syaikh Shalahuddin Mahmud | Penerbit: Darul Haq | Berat: 0.18kg | Muka Surat: 162m/s.


Semua para nabi 'alaihis Salam pernah mengingatkan umatnya dari fitnah Dajjal La'natullah Alaih. Bahkan salah satu Sunnah yang dicontohkan dan diperintahkan Nabi Shallallahu 'alaihi wa Sallam kepada umatnya adalah berta'awwudz (meminta perlindungan) kepada Allah dari fitnah-fitnah Dajjal, dalam setiap doa di akhir tasyahud Solat.
 
Dajjal adalah fitnah paling dahsyat dan paling mengerikan bagi manusia. Dalam waktu yang beigtu singkat dia mampu menyebarkan malapetaka ke pelbagai penjuru bumi, melainkan Makkah dan Madinah. Siapa Dajjal sebenarnya? Benarkah dia adalah Ibnu Shayyad yang pernah muncul di zaman Nabi? Bagaimana ciri-ciri fizikalnya? Bila ia akan keluar? Bagaimana, bila dan di mana ia akan muncul? Siapa yang akan menjadi pengikutnya? Bagaimana kronologi kemunculannya?
 
Kemudian diikuti pula turunnya Nabi Isa 'alaihis Salam dan munculnya Imam Mahdi yang memang diutuskan Allah untuk menghadapi Dajjal? Semua ini dirungkai dengan begitu baik oleh penulis berdasarkan dalil-dalil yang sahih. Sisi lain yang turut menguji kita adalah bahawa Isa alaihis Salam akan diturunkan kembali ke bumi. Beliau akan bermakmum di belakang imam kaum Muslimin, akan berhukum dengan hukum Islam, akan memhapuskan babi dan akan menghancurkan salib.
 
Fitnah lain yang juga tidak kalah ngerinya, yang akan dihadapi oleh manusia di akhir zaman adalah munculnya Ya`juj dan Ma`juj. Acap kali kita kebingungan, kerana maklumat yang bersimpang-siur berkenaannya. Siapa sebenarnya Ya'juj dan Makjuj ini? Di mana mereka sekarang?
 
Saksikan sendiri rentetan kisah-kisah ngeri yang bakal muncul di muka bumi ini berdasarkan perkhabaran-perkhabaran Nabi Shallallahu 'alaihi wa Sallam yang sahih.

Semak cara membuat belian dan pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net