Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Hafal Al-Qur'an dalam Sebulan

Hafal Al-Qur'an dalam Sebulan
Terbitan: Qiblat Press
Product Code: Qiblat Press
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 20.7 x 14 x 1

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM18.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Hafal Al-Qur’an dalam Sebulan | Judul Asal (‘Arab): Kaifa Tahfazh Al-Qur’an Al-Karim fi Syahr | Penulis: Ir. Amjad Qasim | Ta’liq/Takhrij/Tahqiq: - | Penerbit: Qiblat Press | Penterjemah: Saiful Aziz | Berat: 190gram | Muka Surat: 172 m/s. (Soft cover)


“Di antara faktor keberhasilan hafal Al-Qur’an dalam waktu singkat dan cepat adalah penumpuan penuh sebagaimana diterangkan dalam buku ini; walaupun tidak dapat dinafikan bahawa memang kemampuan seseorang berbeza-beza dalam menyerap dan menyimpan informasi. Walaupun faktor pembangkit dan pemberi motivasi juga tidak sepenuhnya diungkap tuntas, insya Allah kaedah-kaedah dalam buku ini akan banyak membantu untuk fokus dalam menghafal Al-Qur’an.” (Ust. Ulin Nuha Al-Hafizh, Pimpinan Pondok Tahfiz Al-Qur’an Harun Asy-Syafi’i, Yogyakarta)

Jika belum pernah terdetik dalam hati Anda untuk hafal Al-Qur’an, maka ketahuilah bahawa dengan menghafalnya anda akan mendapat kedudukan yang tinggi di sisi Allah. Jika Anda telah berusaha menghafal Al-Qur’an namun tak kunjung hafal secara keseluruhan, jangan mudah menyerah!!! Kerana boleh jadi anda belum menumpukan usaha anda secara maksima serta belum menerapkan motode dan kaedah yang efektif.

Melalui buku ini, penulis menawarkan metode menghafal Al-Qur’an yang sangat efektif dan hanya memerlukan waktu singkat. Tidak tanggung-tanggung, hanya dalam sebulan, anda dapat menghafal 30 juz Al-Qur’an secara keseluruhan; insyaAllah jika anda fokus untuk menerapkannya dengan sungguh-sungguh metode yang penulis tawarkan sembari memohon pertolongan pada Allah.

Buku ini berisi paparan metode,  kaedah penumpuan dan memaksimakan hafalan, motivasi-motivasi yang membangkit semangat menghafal, serta pengalaman nyata tiga ibu rumah tangga yang pernah berhasil menghafal dalam sebulan meski disibukkan dengan tanggungjawab mendidik anak dan mengurus keluarga. Semoga pembaca dapat mengambil manfaat dari buku ini.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net