Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Tuntunan Praktis Manasik Umrah

Tuntunan Praktis Manasik Umrah
Tuntunan Praktis Manasik Umrah Tuntunan Praktis Manasik Umrah Tuntunan Praktis Manasik Umrah Tuntunan Praktis Manasik Umrah
Terbitan: Pustaka Ibnu Umar
Product Code: Pustaka Ibnu 'Umar
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 15.1 x 10.7 x 0.3

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM6.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Tuntunan Praktis Manasik ‘Umrah | Judul Asal (‘Arab): (Diambil dari) Daliil Al-Hajj wal ‘Umrati Al-Mushawwar  | Penulis: Abu Muhammad ‘Abdurrahman Asy-Syafi’i | Penerbit: Pustaka Ibnu ‘Umar | Berat: 60gram | Muka Surat: 64 m/s. (Soft cover)


Kami memohon kepada Allah Ta’ala untuk kami dan untuk kalian, semoga Dia memberikan taufiq agar kita dapat melaksanakan apa-apa yang diredhai-Nya dan selamat dari fitnah-fitnah yang menyesatkan. Dan Kami memohon kepada-Nya agar kita dapat menunaikan seluruh manasik ‘Umrah bersesuai dengan yang diredhai-Nya, yakni ikhlas hatinya dan dengan mengikuti Sunnah Nabi Muhammad Shallallaahu ‘alaihi wa sallam.

Semoga Allah Ta’ala menerima ‘Umrah kita sebagai amal soleh, kerana hanya Allah Ta’ala lah yang menguasainya dan hanya Allah Ta’ala lah yang Mahakuasa atasnya (Mahakuasa menerima amal dan menjadikannya sebagai amal soleh), aamiin.

Saudaraku yang akan melaksanakan ‘Umrah...

Ketahuilah bahawa setiap pengendara itu memiliki pembimbing dan setiap perjalanan itu ada petunjuknya. Pembimbing orang yang ber-‘umrah adalah Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam, di mana beliau bersabda:

لِتَأْخُذُوا مَنَاسِكَكُمْ

“Ambillah manasik (haji dan ‘umrah) kalian daripadaku.” (Shahih Muslim, no. 1297)

Oleh itu, sesiapa yang bermaksud untuk melaksanakan ‘umrah ke Baitullah, maka diwajibkan untuk mempelajari petunjuk beliau Shallallahu ‘alaihi wa Sallam dalam permasalahan ‘umrah.

Dan dalam buku yang ada di hadapan anda ini menjelaskan kepada kita tentang manasik ‘umrah yang disertai ilustrasi (gambar-gambar) panduan. Penyusun bermaksud menjelaskannya dengan baik, mudah, ringkas, dan dengan disertai gambar yang memudahkan kefahaman.

Pihak penyusun berharap kepada Allah ‘Azza wa Jalla agar menjadikan ‘umrah kita semua sebagai ‘umrah yang mabrur, diterima, dan dosa-dosa kita pun diampuni.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net