Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Fiqih Doa & Dzikir

Fiqih Doa & Dzikir
Terbitan: Griya Ilmu
Product Code: Griya Ilmu
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 24.5 x 16.5 x 4

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM120.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Fiqih Doa & Dzikir | Judul Asal (Arab): Fiqh al-Ad’iyah wa al-Adzkar | Penulis: Syaikh Abdurrazzaq B. Abdul Muhsin Al-Badr | Penerbit: Media Hidayah | Berat: 2.4kg | Muka Surat: 2 Jilid lengkap. [Disediakan oleh Atsar Enterprise, www.atsar.ilmusunnah.com]


Tidak dapat dinafikan berdoa dan berdzikir termasuk salah satu unsur ibadah yang paling utama. Namun, amat jarang bagi orang yang berdzikir pada hari ini memahami dan mengetahui fiqh dzikir yang mereka amalkan. Amat jarang orang-orang yang berdoa dan berdzikir pada hari ini mengambil berat tentang maksud di sebalik lafaz-lafaz dzikir/doa yang mereka dzikirkan.
 
Oleh itu, Syaikh Abdurrazzaq hafizahullah pun berusaha menyusun sebuah buku khusus berkaitan ini. Buku ini tidak hanya sekadar menekankan kewajiban berdzikir dengan zikir-zikir atau doa-doa yang sahih dari anjuran Rasulullah Shallallahu alaihi wa Sallam. Tetapi buku ini turut juga membahaskan intipati dan hakikat di sebalik dzikir itu sendiri sama ada dari aspek aqidah (tauhid), fiqh, makna, fadhilat (ganjaran keutamaan), adab, tatacara, akhlak, dan beberapa aspek lainnya.
 
Buku ini turut mendapat semakkan dan rekomendasi dari Syaikh ‘Abdul ‘Aziz B. Baaz rahimahullah.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net