Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

6 Pilar Utama Dakwah Salafiyyah

6 Pilar Utama Dakwah Salafiyyah
6 Pilar Utama Dakwah Salafiyyah 6 Pilar Utama Dakwah Salafiyyah 6 Pilar Utama Dakwah Salafiyyah
Terbitan: Pustaka Imam Asy-Syafi'i
Product Code: Pustaka Imam asy-Syafi'i
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 24 x 16 x 0

ISBN:
Availability: Out Of Stock
Price: RM26.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: 6 Pilar Utama Dakwah Salafiyyah | Judul Asal: Sittu Durar min Ushuuli Ahlil AtsarPenulis: Syaikh 'Abdul Malik B. Ahmad Ramadhani al-Jaza'iri | Penerbit: Pustaka Imam Asy-Syafi'i | Berat: 250g | Muka Surat: 268 m/s.


Tulisan yang sangat baik ini adalah karya Syaikh ‘Abdul Malik B. Ahmad Ramadhani al-Jaza'iri, yang diterjemahkan dari kitab asalnya yang berjudul “Sittu Durar min Ushuuli Ahlil Atsar” kepada judul terjemahan “6 Pilar Utama Dakwah Salafiyyah”. Ia ditulis dengan menggunakan uslub (gaya bahasa) yang halus, menarik dan indah, sehingga mudah untuk difahami oleh para pembaca yang budiman.
 
Keenam-enam Pilar (rukun) Utama dalam perbahasan ini dinisbatkan kepada Ahlul Atsar (Ahlus Sunnah wal-Jama’ah) yang tujuannya adalah mengingatkan kepada kita bahawa agama yang haq adalah dengan cara mengikuti jejak Salafus Soleh (sahabat, tabi’in, dan tabi’ut-tabi’in) yang telah mendahului kita, yang mana mereka telah dipuji dengan sebutan yang baik melalui lisan Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam, bahkan disebutkan dalam al-Qur-an al-Karim.
 
Kefahaman tentang enam pilar (rukun) ini penting untuk dimiliki dan dikuasai oleh setiap Muslim untuk membendung serta menyelamatkan ummat dari pelbagai bentuk kerosakan yang telah terjadi dengan begitu berleluasa, yang diakibatkan oleh orang-orang yang mendahulukan logik (rasional) atas wahyu, dan mendahulukan hawa nafsu ke atas akal fikiran yang sihat (fitrah), serta orang-orang yang menyelisihi manhaj (prinsip) Ahlus Sunnah wal-Jama’ah.
 
Oleh kerenanya, dengan memahami prinsip-prinsip dasar manhaj Salaf, insya-Allah kita telah menempuh pintu kebahagiaan dan jalan keselamatan. Sungguh tepat jika dikatakan bahawa ummat ini akan meraih kembali kejayaan dan kemuliaannya, apabila mereka kembali kepada jalan agama yang benar sebagaimana jalan agama yang telah ditempuh oleh para Salafus Soleh (generasi awal yang soleh). Kerana dari merekalah agama ini berkembang dan dari merekalah kita menerima agama ini.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net