Senarai Penerbit
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Cara Mudah & Cepat Menghafal Al-Qur'an

Cara Mudah & Cepat Menghafal Al-Qur'an
Cara Mudah & Cepat Menghafal Al-Qur'an Cara Mudah & Cepat Menghafal Al-Qur'an
Terbitan: Pustaka Imam Asy-Syafi'i
Availability: In Stock

Dimensions(cm)(L x W x H): 24.00 x 16.00 x 0.00
Weight(kg):  0.400

Price: RM25.00
Qty:  
   - OR -   

Judul: Cara Mudah & Cepat Menghafal al-Qur'an | Judul Asal ('Arab): Kaifa Tahfazhul Qur'an al-Karim | Penulis: Dr. Yahya B. 'Abdurrazzaq al-Ghautsani | Penerbit: Pustaka Imam asy-Syafi'i | Berat: 400g | Muka Surat: 238m/s.


Buku ini memiliki keistimewaannya yang tersendiri. Di mana penjelasannya yang menjelaskan kaedah hafalan berdasarkan keadaan dan kedudukan seseorang, sama ada seorang pelajar, pekerja, suri rumah, mahupun mereka yang sibuk. Buku ini dimulakan dengan penjelasan penjagaan al-Qur'an oleh Allah 'Azza wa Jalla semenjak di Lauh Mahfuzh, kemudian disampaikan (diwahyukan) kepada Muhammad Shallallahu 'alaihi wa Sallam, dijaga oleh Nabi, disampaikan pula kepada manusia (para sahabat), yang kemudiannya terus terpelihara sehingga ke hari kiamat tanpa sebarang perubahan dan pengubah-suaian.
 
Seterusnya, ia menjelaskan keutamaan menghafal al-Qur'an bagi umat Islam, kewajiban mentadabbur al-Qur'an, dan langkah-langkah para salaf dalam menuntut ilmu. Kemudian diteruskan dengan kaedah hafalan yang pertama, iaitu ikhlas, dan sebaiknya bermula sejak kanak-kanak. Maka, oleh sebab itulah buku ini antara yang panduan yang baik dalam membantu kita untuk mendidik anak-anak dekat dengan al-Qur'an. Maka, manfaatkanlah buku ini bersesuaian dengan masa anda untuk menghafal dan menghayati ayat-ayat suci al-Qur'an.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad            Good

Enter the code in the box below:Facebook Comments ()
© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net