Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Anak Soleh Rajin Shalat Sunnah (Siri Buku Kanak-kanak)

Anak Soleh Rajin Shalat Sunnah (Siri Buku Kanak-kanak)
Terbitan: Pustaka Al-Humaira’
Product Code: Pustaka Al-Humaira'
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 20.5 x 14 x 0.5

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM12.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Anak Soleh Rajin Shalat Sunnah | Judul Asal (‘Arab): - | Penulis: Abu ‘Umar ‘Ubadah | Penerbit: Pustaka Al-Humaira’ | Berat: 180gram | Muka Surat: 97m/s. (Soft cover). [Disediakan oleh Atsar Ent., www.atsar.ilmusunnah.com]


Buku “Anak Soleh Rajin Shalat Sunnah” ini adalah kesinambungan dari buku-buku sebelumnya, iaitu buku “Rumahku Indah Dengan Sunnah Nabawiyah”.

Buku “Anak Soleh Rajin Shalat Sunnah” ini diawali dengan penjelasan ringkas tentang keutamaan solat sunnah yang mengiringi solat yang wajib. Kemudian dirangkai dengan anjuran memperbanyak solat-solat sunnah tersebut.

Setelah itu, kita akan memasuki fokus perbahasan, iaitu penjelasan dari Sunnah Nabawiyah tentang sebahagian solat sunnah yang dicontohkan Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam, mulai dari solat sunnah Rawatib, solat Dhuha solat Thahiyyatul Masjid, dan diakhiri dengan solat malam (lail atau tahajjud) serta witir.

Semoga rumah-rumah kita menjadi rumah-rumah yang terang benderang dengan cahaya dari Allah Subhanahu wa Ta’ala kerana penghuninya rajin dan bersemangat menghidupkan solat-solat sunnah di dalamnya.

Semoga dengan hadirnya buku ini akan dapat memberikan faedah yang bermanfaat bagi segenap saudara-saudara kita para ibu bapa dan anak-anak sekalian.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net