Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Menuju Rumah Tangga Bahagia

Menuju Rumah Tangga Bahagia
Terbitan: Pustaka Inabah
Product Code: Pustaka Inabah
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 17.5 x 12.5 x 1.25

ISBN:
Availability: Out Of Stock
Price: RM15.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Menuju Rumah Tangga Bahagia | Judul Asal (‘Arab): Kuuni Zaujatan Naajihah (Menjadi Isteri yang Cemerlang) | Penyusun: Dr. Najla As-Sayyid Nayil | Penerbit: Pustaka Inabah | Berat: 240g | Muka Surat: 221 m/s. (Soft Cover). [Disediakan oleh Atsar Ent., www.atsar.ilmusunnah.com]


Rumah tangga bahagia adalah idaman setiap keluarga, dan untuk mewujudkannya bukanlah perkara yang mustahil, namun tidak juga mudah. Kebahagiaan itu tidak serta-merta datang dengan sendirinya, melainkan harus dijemput dengan ilmu, kesabaran, dan amal-amal yang benar.

Dalam perkara ini, isteri memiliki peranan yang sangat besar, kerana isteri merupakan ratu dalam sesebuah institusi rumah tangga dan menghabiskan hampir seluruh waktunya di dalam rumahnya.

Langkah menuju kebahagiaan bahkan sudah seharusnya dimulakan semenjak sebelum akad pernikahan diijab-kabulkan. Diawali dengan tujuan yang mulia, memilih pasangan yang ideal, dilandasi bimbingan agama, mempermudahkan urusan dan mahar, memohon petunjuk kepada Allah, dan yang lain yang akan dipaparkan.

Buku di hadapan pembaca ini adalah berupa pencerahan yang sangat bermanfaat dan masukan yang sangat penting bagi pasangan yang bersungguh-sungguh ingin mewujudkan kebahagiaan di dalam rumahtangganya, terutamanya bagi para isteri. Kerana buku ini lebih memfokuskan kepada kaum wanita atau para isteri.

Semoga dengan kehadiran buku ini, akan menjadi jawaban, bimbingan, dan solusi bagi sebahagian besar pasangan yang selama ini mencari-cari jalan menuju kebahagiaan yang mereka dambakan. Sehingga dengan membaca dan menerapkan langkah-langkah yang dibentangkan oleh penulis akan membantu kita semua sekaligus menemukan jalan yang tepat.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net