Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Hukum Lagu, Musik, dan Nasyid

Hukum Lagu, Musik, dan Nasyid
Terbitan: Pustaka At Taqwa
Product Code: Pustaka At-Taqwa
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 21 x 14.1 x 0.6

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM20.00

10 or more RM12.20
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Hukum Lagu, Musik, dan Nasyid | Penulis: Yazid Abdul Qadir Jawas | Penerbit: Pustaka At-Taqwa | Berat: 190gram | Muka Surat: 133 m/s. (Soft cover)


Nyanyian, lagu, dan muzik sering sekali dimainkan dan kedengaran saban hari di banyak tempat khasnya di pasar-pasar, pusat membeli-belah, restoran-restoran, dan sampai ke pusat-pusat pengajian juga turut dimainkan muzik-muzik dan lagu-lagu.

Yang menyanyikannya terdiri dari kalangan anak-anak, para pemuda dan pemudi, dan bahkan yang sudah bergelar datuk dan nenek juga turut menyanyi dan berdansa. Bahkan bukan lagi suatu yang pelik pada hari ini ada orang-orang yang digelar ustaz dan kiyai juga turut sama menyanyi dan menggoyangkan badan mengikut irama lagu berkumandang.

Lalu, bagaimanakah sebenarnya sisi pandang Islam terhadap hukum nyanyian, lagu-lagu, dan muzik ini? Apakah dibenarkan secara mutlak, dibenarkan bersyarat, atau dihukumkan haram? Manakah yang benar dan bersesuaian dengan sisi pandang Islam yang sejahtera?

Apakah dia dalil-dalil Al-Qur’an, Hadis, dan Atsar sahabat yang menyentuh tentang isu nyanyian, lagu dan muzik ini? InsyaAllah sama-sama kita telusuri dan ikuti perbahasannya secara ilmiyah di atas neraca Al-Qur’an, Al-Hadis, dan pandangan para ulama generasi awal.

Semoga bermanfaat.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net