Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Kisah-kisah Penuh Hikmah Untuk Anak-anak Sholih dan Sholihah (Siri 1)

Kisah-kisah Penuh Hikmah Untuk Anak-anak Sholih dan Sholihah (Siri 1)
Terbitan: Hikmah Anak Sholih
Product Code: Hikmah Anak Sholih
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 20.7 x 14 x 0.3

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM9.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Kisah-kisah Penuh Hikmah Untuk Anak-anak Sholih dan Sholihah (Siri 1) | Penulis: Abu Muhammad Miftah | Penerbit: Hikmah Anak Sholih | Berat: 180g | Muka Surat: 64 m/s. (Soft Cover)


Anak-anak adalah penerus masa depan orang tua. Harapan kita, anak kita lebih baik dari orang-orang sebelumnya. Maksudnya: lebih baik dalam semua hal, terutama yang berkaitan dengan agamanya. Kerana bila agama anak itu baik, maka dia akan mendapatkan kebahagiaan di dunia dan di akhirat, serta dijauhkan dari adzab yang sangat mengerikan.

Rasulullah Shallallahu ‘alahi wa Sallam mengatakan bahawa setiap anak dilahirkan dalam keadaan di atas fitrah (islam). Kemudian orang tuanyalah yang menjadikan anak itu Yahudi, Nashrani, atau Majusi.

Sangat disayangkan, kebanyakkan kaum muslimin sekarang meniru orang-orang Yahudi dan Nashrani (Kristian). Sehingga anak-anak pun terpengaruh dengan hal tersebut kerana didikan dari orang tuannya.

Oleh kerana itu, anak-anak perlu mendapatkan bekal untuk memperkukuhkan keislamannya. Satu-satu ushaa yang boleh diberikan kepada anak-anak adalah dengan memberikan nasihat-nasihat yang dikemas melalui “Kisah-kisah penuh Hikmah” yang mengandungi pelajaran, sesuai dengan apa yang dikabarkan oleh Rasulullah Shallallahu ‘alahi wa Sallam dan para ulama kita.

Oleh kerana itu, dalam buku ini penyusun menampilkan kisah-kisah yang memuatkan aqidah dan hukum-hukum yang diambil dari kitab-kitab para ulama yang akurat dan authentik. Dengan harapan, mereka dapat mengambil pelajaran dan nasihat darinya.

Maka, bacakanlah kisah-kisah bermanfaat ini untuk anak-anak anda. InsyaAllah bukan saja mereka beroleh manfaat, tetapi anda yang membacakan dan mengajarakannya untuk mereka juga akan beroleh manfaatnya.

Demikian, semoga amal ini diterima dan diberkahi oleh Allah Subhanahu wa Ta’ala sehingga dapat menjadi bekal untuk kehidupan yang akan datang bagi penyusun, yang menyebarkannya, kedua orang tua kita, keluarganya, anak-anak kita, saudara-saudaranya dan kaum muslimin semuanya.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net