Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Meraih Pahala Besar Dengan Amalan Ringan

Meraih Pahala Besar Dengan Amalan Ringan
Terbitan: Darul Haq
Product Code: Darul Haq (1(2))
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 17.4 x 12.25 x 0.5

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM8.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Meraih Pahala Besar Dengan Amalan Ringan | Judul Asal (Arab): Al-Ajr Al-Kabiir ‘ala Al-‘Amal Al-Yasiir Penulis: Muhammad Khayr Yusuf | Penerbit: Darul Haq | Berat: 100g | Muka Surat: 82m/s. (Soft cover) | ISBN: 978-979-1254-45-8


Setiap manusia menginginkan keuntungan berlipat-ganda dalam segala pekerjaannya. Mereka ingin, walaupun hanya dengan mengeluarkan modal sekecil-kecilnya, namun mampu mendapatkan keuntungan sebesar-besarnya.

Demikianlah pula para ahli ‘ibadah. Mereka mengidamkan pahala yang sangat besar dengan hanya sedikit amalan. Ingatlah firman Allah Ta’ala:

مَثَلُ الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ وَاللَّهُ يُضَاعِفُ لِمَنْ يَشَاءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ

“Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebiji benih yang menumbuhkan tujuh tangkai. Pada tiap-tiap tangkai terdapat seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi sesiapa yang Dia kehendaki. Dan Allah Maha Luas (kurnia-Nya) lagi Maha Mengetahui.” (Surah Al-Baqarah, 2: 261)

Untuk mendapatkan pahala yang berlipat kali ganda dengan sedikit amalan, tentu saja perlu adanya cara dan rahsianya. Buku inilah antara yang akan membahasnya.

Di dalamnya dimuatkan amalan-amalan kecil, ringan, sederhana, dan sangat mudah untuk kita kerjakan, tapi manfaat dan pahalanya luar biasa. Anda akan terpukau dengan banyaknya hadis-hadis yang membicarakan pahala-pahala besar yang dijanjikan dan bakal diperolehi dari amalan-amalan yang ringan dan sederhana. Ini mungkin akan menimbulkan pertanyaan, bagaimana mungkin Allah membalas amalan-amalan kecil dengan pahala yang melimpah?

Ketahuilah bahawa rahmat Allah lebih luas dari semua itu. Semua itu dapat terwujud dengan rahmat dan kasih-sayang Allah. Dia-lah Dzat Yang Maha Dermawan dan Maha Pengasih yang memberikan balasan pahala lebih besar dari ukuran timbangan hamba-Nya. Maka, janganlah sia-siakan ilmu ini!

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net