Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Kedahsyatan Ayat Kursi

Kedahsyatan Ayat Kursi
Kedahsyatan Ayat Kursi
Terbitan: Pustaka Dhiya'ul Ilmi
Product Code: Pustaka Dhiya’ul Ilmi
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 20.5 x 14.2 x 0.5

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM13.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Kedahsyatan Ayat Kursi | Judul Asal (Arab): Ayat Al-Kursi | Penulis: Syaikh Abdurrazzaq bin ‘Abdul Muhsin Al-Badr | Penerbit: Pustaka Dhiya’ul Ilmi | Berat: 180g | Muka Surat: 79m/s. (Soft cover)


Ayat Al-Kursi adalah sebahagian dari ayat Al-Qur’an dalam Surah Al-Baqarah yang tidak asing lagi bagi setiap umat Islam. Ayat yang dikenali sebagai ayat pelindung dan ayat yang paling utama diturunkan kepada Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam.

Kita disunnahkan agar membacakan di setiap kali selesai solat fardhu, ketika memasuki waktu pagi dan petang, dan malah di setiap kali hendak tidur juga disunnahkan membacanya.

Namun, apakah kandungan dan intisari ayat Kursi ini? Apa faedah dan rahsianya? Apa hikmah-hikmah di sebaliknya? Bagaimana mahu memetik kemuliaan dan keutamaan dari ayat ini?

Buku ini tampil menyingkap pelbagai rahsia yang terkandung dalam ayat Al-Kursi ini dari aspek tauhid dan sifat-sifat Allah Ta’ala. Ramai yang membaca ayat Kursi ini tetapi masih ramai juga yang belum memahami maksud di sebalik kandungan dan keagungan yang dibawanya.

Oleh itu, sama-samalah kita dapatkan buku ini dalam rangka memahami lebih dalam tentang keagungan di balik ayat Al-Kursi ini.

Buku ini disusun dan disampaikan oleh Asy-Syaikh Prof. Dr. ‘Abdurrozzaq bin ‘Abdil Muhsin Al-‘Abbad Al-Badr, seorang ulama dari kota Madinah dan mengajar di Masjid An-Nabawi.

Semoga bermanfaat.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net