Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Merindukan Anak Shalih

Merindukan Anak Shalih
Terbitan: Pustaka Ibnu Umar
Product Code: Pustaka Ibnu 'Umar
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 15 x 10.5 x 0.4

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM6.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Merindukan Anak Shalih; Tuntunan Praktis dan Menarik Dalam Mendidik Anak | Judul Asal: Al-Aabaa'u Madrasatul Abnaa' | Penulis: Fadh B. Muhammad Al-Hamizy | Penerbit: Pustaka Ibnu 'Umar | Berat: 130g | Muka Surat: 82m/s. [Hak cipta Atsar Enterprise, www.atsar.ilmusunnah.com]


Kecintaan kepada keturunan atau zuriat merupakan fitrah bagi manusia, bahkan al-Qur’an menyebutkan dengan beberapa akibat, adakalanya berakibat baik dan ada pula sebaliknya, tetapi tidak seorang pun dari ibu-ibu dan para bapa melainkan berharap mendapatkan zuriat yang soleh lagi menyenangkan hati, sebagaimana doa para ‘ibadurrahman (para hamba Allah yang diredhai oleh yang Maha Penyayang):

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا

“Ya Rabb kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan zuriat keturunan kami sebagai penyenang hati (kami) dan jadikanlah kami imam bagi orang-orang yang bertaqwa.” (Surah al-Furqon, 25: 74)

Sungguh benar-benar merupakan nikmat yang besar apabila kita dikarunia-kan oleh Allah dengan zuriat keturunan yang soleh, dan kita juga berlindung kepada Allah dari keturunan yang akan menjadi musuh kita. Firman Allah Ta’ala:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ مِنْ أَزْوَاجِكُمْ وَأَوْلَادِكُمْ عَدُوًّا لَكُمْ فَاحْذَرُوهُمْ

“Wahai orang-orang yang beriman, sesungguhnya di antara isteri-isterimu dan anak-anak kamu ada yang menjadi musuh bagimu, maka berhati-hatilah kamu terhadap mereka.” (Surah at-Taghaabun, 64: 14)

Para pembaca yang budiman, buku yang berada di hadapan kita ini adalah salah satu tuntunan dan bimbingan agar kita mampu mendidik anak-anak kita menjadi anak yang soleh, yang mana terwujudnya keturunan yang soleh adalah termasuk idaman bagi para ibu dan bapa.

Maka hasrat dan keiinginan tersebut perlulah dilaksanakan dan diusahakan dengan panduan pendidikan yang syar’i. Semoga dengan buku ini, para pembaca sekalian dapatlah menambah wawasan pengetahuan dalam merindukan dan mendambakan terwujudnya anak-anak yang soleh. Kepada Allah-lah kita memohon agar dipermudahkan segala urusan dan setiap langkah menuju redha-Nya. [Disediakan oleh Krew Atsar Ent.]

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net