Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Tarikh Daulah Umawiyyah

Tarikh Daulah Umawiyyah
Terbitan: Hikmah Ahlus Sunnah
Product Code: Hikmah Ahlus Sunnah
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 20.8 x 14 x 0.8

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM17.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Tarikh Daulah Umawiyyah | Judul Asal ('Arab): Al-Khulafaa-ur Rasyiduun wa ad-Daulah al-Umaiyyah | Penulis: Jami'atul Imam Muhammad B. su'ud al-Islamiyyah, Riyadh | Penerbit: Hikmah Ahlus Sunnah | Berat: 220g | Muka Surat: 176m/s. [Hak cipta Atsar Enterprise, www.atsar.ilmusunnah.com]


Telah beredar sekian banyak kedustaan, tuduhan, dan peristiwa-peristiwa yang direkayasa serta dipolitikkan oleh pelbagai pihak demi untuk menjadikan buruk reputasi pemerintahan Daulah Umayyah. Padahal mereka adalah generasi penerus perjuangan al-Khulafaa'ur Rasyidin yang penuh gemilang dalam menyebarkan rahmat Islam ke pelbagai penjuru dan belahan dunia.
 
Dalam buku ini, para pembaca akan diajak untuk memahami realiti sebenar yang berlaku di era mereka. Pembaca akan diajak pula untuk mengetahui pengembangan wilayah Islam dan perkembangan kaum Muslimin secara khusus, serta perkembangan kehidupan manusia secara umum pada saat mereka memerintah.
 
Dan adakah wajar kekhalifahan Daulah Umawiyyah dianggap sebagai kekhalifahan yang buruk serta para khalifah di era mereka dipukul-rata bahawa mereka adalah para pemimpin yang jelek? Sedangkan di sana ada sahabat Nabi seperti Mu'awiyah B. Abi Sufyan radhiyallahu 'anhu. Juga ada 'Umar B. 'Abdil 'Aziz rahimahullah, pemimpin yang zuhud dan wara' di masanya.
 
Sama-sama kita temukan fakta yang sebenar. Semaklah buku ini. Sebuah pemurniaan dan pencerahan sirah yang ternoda oleh tangan-tangan yang tidak bertanggungjawab. [Hak cipta Atsar Enterprise, www.atsar.ilmusunnah.com. Tidak dibenarkan membuat salinan tanpa kebenaran]

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net