Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Syarah Asmaul Husna

Syarah Asmaul Husna
Terbitan: Pustaka Imam Asy-Syafi'i
Product Code: Pustaka Imam asy-Syafi'i
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 24 x 16 x 2

ISBN:
Availability: Out Of Stock
Price: RM27.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Syarah Asmaul Husna | Judul Asal ('Arab): Syarh Asma' Illahi Husna fii Dhau'il Kitab was Sunnah | Penulis: Syaikh Dr. Sa'id bin 'Ali bin Wahf al-Qahthani | Penerbit: Pustaka Imam asy-Syafi'i | Berat: 450g | Muka Surat: 279m/s. [Hak cipta Atsar Enterprise, www.atsar.ilmusunnah.com]


Mengetahui Asmaul Husna dengan baik dan memahaminya dengan benar merupakan salah satu metode terbaik dalam mengenal Allah Ta'ala. Bahkan, merupakan metode yang sah dan akurat, kerana Allah Subhanahu wa Ta'ala sendiri yang memperkenalkan diri-Nya dengannya. Sesungguhnya tidak ada yang lebih mengetahui tentang Allah, kecuali diri-Nya sendiri.
 
Dengan mengenal asma'-asma'-Nya yang mulia dan indah, dzat-Nya yang ghaib akan semakin jelas dan dekat. Apabila diikuti dengan pengamalan dalam beribadah kepada-Nya sesuai dengan petunjuk Rasul-Nya, hal itu akan menjadi penguat iman yang paling besar. Semakin mendalam pemahaman seseorang tentang Asmaul Husna, semakin kuatlah imannya kepada-Nya. Semakin sering dia mengamalkannya dalam berdo’a dan beribadah, semakin dekatlah dia kepada-Nya.
 
Bahkan, hal itu dapat mengantarkannya masuk Surga. 
 
Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam bersabda: “Sesungguhnya Allah memiliki 99 asma' (nama), sesiapa yang menghafal dan mengamalkannya, pasti ia masuk Syurga.” (Hadis Riwayat al-Bukhari dan Muslim)
 
Untuk lebih mendekatkan ummat Islam kepada Rabbnya melalui asma'-asma'-Nya yang indah dan untuk tujuan-tujuan di atas, buku tentang Asmaul Husna dan penjelasannya berdasarkan al-Qur-an dan as-Sunnah ini pun diterjemahkan dan diterbitkan.
 
Kitab yang ditulis oleh Dr. Sa’id B. ‘Ali B. Wahf al-Qahthani tersebut membahas selok-belok Asmaul Husna secara rinci, bermula dari menentukan Asmaul Husna, mengimaninya, memahaminya, menentukan jumlahnya, menghuraikan maknanya, cara mengamalkannya, dan sebagainya, hingga ditutup dengan fatwa-fatwa berkaitan dengannya.
 
Kelebihan buku ini terletak pada perbahasannya yang selalu dilandasi dengan al-Qur-an dan as-Sunnah, sesuai dengan pemahaman Salafush Shalih, khususnya dalam masalah Asmaul Husna sehingga terhindar dari pemahaman yang menyesatkan. Hal ini penting kerana tidak sedikit orang yang tersesat jalan dalam memahami masalah yang sama[Hak cipta Atsar Enterprise, www.atsar.ilmusunnah.com. Tidak dibenarkan membuat salinan tanpa kebenaran]

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net