Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Jabat Tangan Yang Membawa Dosa

Jabat Tangan Yang Membawa Dosa
Terbitan: Nabawi Publishing
Product Code: Nabawi Publishing
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 16.1 x 14.2 x 0.6

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM13.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Jabat Tangan Yang Membawa Dosa | Judul Asal ('Arab): Adillatu Tahrimi Mushafahatil Ajnabiyah | Penulis: Syaikh Muhammad al-Muqaddam | Penerbit: Nabawi Publishing | Berat: 102g | Muka Surat: 118m/s. (Soft cover)


Telah menjadi sunnah yang diketahui umum baiknya berjabat tangan dan merupakan sebahagian dari sunnah Rasulullah menganjurkan berjabat tangan apabila bertemu. Cuma sayangnya, tidak semua jabat tangan itu berpahala, sebaliknya ada yang membuahkan dosa. Di antaranya adalah jabat tangan yang berlaku di antara kaum lelaki dengan wanita yang bukan mahram.
 
Maka, buku ini tampil menjelaskan hukum jabat tangan yang disunnahkan lagi dianjurkan, serta jabat tangan yang wajib dihindari. Penulis tidak sekadar menjelaskan secara mendatar, tetapi turut menjawab balik beberapa bentuk syubhat yang ditimbulkan akhir-akhir ini oleh sebahagian pihak yang cuba menghalalkan bersalaman tangan di antara kaum lelaki dengan wanita. Pembentangan yang beliau utarakan turut disertakan sama pandangan dan penegasan para ulama dari kalangan 4 mazhab fiqh. [Hak cipta Atsar Enterprise, www.atsar.ilmusunnah.com. Tidak dibenarkan membuat salinan tanpa kebenaran]
 
Turut dibahaskan sama oleh penulis adalah hukum memberi salam kepada wanita dan adab berjabat tangan yang dianjurkan sunnah.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net