Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Hari Kiamat Sudah Dekat

Hari Kiamat Sudah Dekat
Hari Kiamat Sudah Dekat Hari Kiamat Sudah Dekat Hari Kiamat Sudah Dekat Hari Kiamat Sudah Dekat Hari Kiamat Sudah Dekat Hari Kiamat Sudah Dekat Hari Kiamat Sudah Dekat Hari Kiamat Sudah Dekat
Terbitan: Pustaka Ibnu Katsir
Product Code: Pustaka Ibnu Katsir
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 24 x 16 x 3

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM60.00 RM53.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Hari Kiamat Sudah Dekat | Judul Asal ('Arab): Asyraathus Sa'aah | Penulis: Syaikh Dr. Yusuf bin ‘Abdillah Al-Wabil | Penerbit: Pustaka Ibnu Katsir | Berat: 950g | Muka Surat: 464m/s. (Hard cover) | ISBN: 978-979-3956-53-4


Kiamat merupakan pengakhiran dari kehidupan dunia dan awal bermulanya kehidupan akhirat. Kiamat pasti akan terjadi.

Mengimani dan meyakini datangnya hari kiamat beserta peristiwa-peristiwa (tanda-tanda) ketika menghampirinya dan kejadian-kejadian setelahnya adalah kewajiban bagi seorang muslim, dan ianya sebahagian dari rukun iman yang enam.

Hari Kiamat semakin dekat dan kedatangannya tidak akan dapat dielakkan. Sejak lima belas abad yang lalu Rasulullah Sahalallahu ‘alaihi wa Sallam telah mengkhabarkan tentang betapa dekatnya (hampirnya) Kiamat. Bahkan beliau mengatakan bahawa beliau diutus bersamaan dengan masa hari Kiamat. Dunia telah tua dan semakin mendekati kehancurannya.

Tanda-tanda yang menjadi indikasi dan petunjuk akan perkara tersebut semakin hari semakin jelas dan muncul satu per satu.

Satu demi satu dari sekian banyak tanda-tanda kecil hari kiamat yang telah dijelaskan oleh Rasulullah Shallalahu ‘alaihi wa Sallam dalam banyak hadis-hadisnya telah terjadi. Hingga pada akhirnya kelak tibalah masa tanda-tanda besar Hari Kiamat dengan di-awali munculnya Imam Al-Mahdi, diikuti pula dengan munculnya Dajjal, lalu turunnya Nabi ‘Isa ‘alaihis Salaam dari atas langit di menara putih Damaskus. Kemudian satu demi satu dari tanda-tanda besar lainnya pula muncul, sehingga diakhiri dengan munculnya api dari Yaman yang mendorong dan membawa manusia menuju Syam. Setelah itu Kiamat yang sangat mengerikan pun akan terjadi.

Mari sama-sama kita dapatkan rincian demi rincian terhadap peristiwa-peristiwa tersebut secara sahih berdasarkan hasil kajian buku ini. Ianya diulas dengan begitu menarik dan mendebarkan seakan anda sedang menyaksikannya secara langsung.

Setiap perbahasan sentiasa didukung dengan dalil-dalil Al-Qur’an dan Hadis, lalu dikemukakan pula kefahaman dan tafsiran yang sahih sebagaimana yang difahami oleh para ulama besar salaf (sahabat serta tabi’in) dahulu dan para ulama yang mengikuti mereka dengan baik di masa setelahnya sehingga hari ini.

Selain itu, penulis juga turut menjawab beberapa bentuk syubhat dan salah faham yang ditimbulkan oleh sebahagian kelompok yang menyimpang dalam memahami hadis-hadis terkait peristiwa-peristiwa akhir zaman ini.

Semoga buku ini menjadi pilihan anda.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net