Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Koreksi Penting Tata Cara Sholat

Koreksi Penting Tata Cara Sholat
Terbitan: Al Qowam
Product Code: Al-Qowam
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 21 x 14 x 1

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM12.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Koreksi Penting Tata Cara Sholat | Judul Asal ('Arab): Laa Jadiida Fii Shkamish Sholah | Penulis: Syaikh Bakr B. 'Abdillah Abu Zaid rahimahullah | Penerbit: Al-Qowam | Berat: 100g | Muka Surat: 88m/s.


Tiada yang baru dalam hukum tatacara sholat. Semuanya telah dicontohkan oleh Nabi Shallallahu 'alaihi wa Sallam melalui riwayat-riwayatnya yang dibawakan oleh para ulama ahli hadis. Maka, hendaklah setiap tatacara solat yang dikerjakan benar-benar bersesuaian dengan apa yang dicontohkan oleh Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam. Bukan dengan membuat dan mengadakan contoh-contoh yang baru yang tiada asalnya daripada Nabi.
 
Buku ini ditulis oleh Salah seorang anggota majlis fatwa Saudi 'Arabia, iaitu Dr. Bakar B. Abdillah Abu Zaid. Di antara perbahasan yang dibentangkan oleh beliau adalah: 1 - Berlebih-lebihan dalam merapatkan Saf solat, 2 - Bersedekap di dada, 3 - Berlebih menjulurkan tubuh di ketika bersujud, 4 - Isyarat telunjuk di ketika duduk bertasyahhud, 5 - Bertumpu/menongkat tangan ketika bangun dari sujud, 6 - Menghitung Tasbih dengan tangan kanannya, 7 - Merapatkan kedua tumit di ketika bersujud.
 
Beliau membahaskannya dalam rangka memberi pencerahan sekitar isu perbezaan pendapat dan bid'ah-bid'ah yang muncul berkaitan tata cara solat akhir-akhir ini.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net