Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Al-Habib Muhammad Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam...

Al-Habib Muhammad Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam...
Al-Habib Muhammad Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam...
Terbitan: Pustaka Ibnu Katsir
Product Code: Pustaka Ibnu Katsir
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 24 x 17 x 4

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM80.00 RM72.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Al-Habib Muhammad Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam... | Judul Asal ('Arab): Hadzal Habiib Muhammad Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam ya Muhib | Penulis: Syaikh Abu Bakar Jabir Al-Jaza'iri | Penerbit: Pustaka Ibnu Katsir | Berat: 1.4kg | Muka Surat: 876m/s. (Hard cover). [Disediakan oleh Atsar Ent., www.atsar.ilmusunnah.com]


Banyak di antara kita yang mengenal dengan akrab biografi tokoh-tokoh dunia, bahkan menghafal ucapan-ucapan mereka, meskipun tidak sedikit dari mereka berasal dari kalangan kaum kafir dan musuh Islam, dan ucapan-ucapan mereka bertolak belakang pula dengan prinsip-prinsip dasar Islam.
 
Sebaliknya amat sedikit di antara kita yang mengenal biografi Nabi kita, Muhammad Shallallahu ‘alaihi wa Sallam dan sabda-sabda beliau, sehingga kita buta terhadap perjalanan hidup Nabi kita. Ada sampai ada yang lebih mempertokohkan orang-orang fasiq berbanding Nabi kita sendiri, yang sepatutnya menjadi orang yang paling kita tokohkan dan banggakan dalam kehidupan ini.
 
Berkebalikan dengan itu pula, ada yang ghuluw (ekstrim) dalam menokohkan Nabi, bahkan sampai ke tahap menyembah dan mengibadahi Nabi, ini berlaku pada sebahagian besar kaum sufi dan tarekat.
 
Ini semua tidak akan terjadi kalau awal-awal lagi kita menanamkan minat untuk mengenal lebih dekat biografi beliau yang sarat dengan keteladanan di atas dalil-dalil yang sahih. Firman Allah Subhanahu wa Ta’ala:
 
لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا
 
“Sesungguhnya telah ada pada (diri) Rasulullah itu suri teladan yang baik bagimu (iaitu) bagi orang yang mengharap (rahmat) Allah dan (kedatangan) hari kiamat dan dia banyak menyebut Allah.” (Surah al-Ahzaab, 33: 21)
 
Kehidupan Nabi Shallallahu ‘alaihi wa Sallam merupakan gambaran utuh dari agama Islam yang sempurna. Dengan membacanya kita akan mendapatkan gambaran umum dan menyeluruh tentang Islam. Juga kita akan mengenal baiknya akhlak peribadi Nabi kita, sama ada sebagai seorang ketua negara, panglima perang, pendidik, suami, ayah, sahabat, tokoh agama, juru dakwah, peniaga dan seterusnya. Dari sinilah yang mampu melahirkan rasa kasih dan rindu terhadap seorang Nabi.
 
Buku ini, Al-Habib (sang kekasih tercinta) Muhammad Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam merupakan karya yang merakamkan potret kehidupan Nabi Shallallahu ‘alaihi wa Sallam. Di dalamnya akan anda temukan pelbagai pelajaran dan keteladanan, juga pelbagai peristiwa menakjubkan dan pengorbanan yang tiada tara dari Nabi Shallallahu ‘alaihi wa Sallam dan para sahabat beliau, yang akan membuat anda berdecak kagum.
 
Ketika membaca buku ini dengan penuh penghayatan, anda akan merasakan seakan peristiwa demi peristiwa terjadi dan tergambar begitu jelas dihadapan anda, seakan anda turut hadir di dalamnya. Sehingga dengan membacanya, insya-Allah akan menumbuhkan dan memupuk subur keimanan anda, dan memotivasi untuk meningkatkan ke-Islaman anda kepada yang lebih baik lagi. Selamat membaca dan mengambil manfaat...

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net