Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Wajah-wajah Tersembunyi Gerakan Ikhwan Al-Muslimin

Wajah-wajah Tersembunyi Gerakan Ikhwan Al-Muslimin
Terbitan: BPPI
Product Code: BPPI (9(2))
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 23 x 15 x 1

ISBN:
Availability: Out Of Stock
Price: RM7.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Wajah-wajah Tersembunyi Gerakan Ikhwan Al-Muslimin | Judul Asal ('Arab)Al-Ikhwan Al-Muslimin Al-Wajh Al-Aakhr | Penulis: Syaikh Abu Ammar Ali Al-Huzaifi | Penerbit: Badan Perkhidmatan Penerangan Islam Selangor dan Wilayah Persekutuan | Berat: 180g | Muka Surat: 86m/s.


Buku ini adalah sebuah kajian yang menjelaskan keadaan sebenar gerakkan Ikhwanul Muslimin yang diasaskan oleh Hasan Al-Banna dan didukung kuat oleh tokoh-tokoh besar lainnya seperti Sayyid Quthub, 'Umar at-Tilmisani, Said Hawwa, Hasan Hudhaibi, serta para pendukung mereka yang lainnya termasuk Dr. Yusuf Al-Qaradhawi. Buku ini memberi fokus kepada kajian pembongkaran ilmiyah tentang wajah sebenar gerakkan Ikhwanul Muslimin. Ia bertopengkan Islam, tetapi hakikatnya dakwah mereka penuh dengan kesesatan, penyimpangan, dan penuh semangat pemberontakkan.
 
Mereka hakikatnya tidak mengajak masyarakat kepada Islam yang sahih, sebaliknya mereka mengajak kepada kepelbagaian firqah menyimpang atas nama toleransi. Sebab itu tidak hairan sekiranya dapat kita temui dari kalangan mereka ideologi khawarij, murji'ah, liberal, muktazilah, dan malah syi'ah rafidhah serta orang-orang kafir dari kalangan Yahudi dan selainnya. Mereka tidak memiliki manhaj agama yang baku, sebaliknya pendirian mereka tidak memiliki ketetapan di atas tunjang yang benar. Mereka mampu menjadi apa sahaja demi mengucar-kacirkan dunia dakwah Islam ahli sunnah wal-jama'ah.
 
Sebab itulah tidak kita temui dari kalangan mereka mengajak manusia kepada mazhab dan kitab-kitab aqidah yang benar sebagaimana aqidah yang dipegang oleh para pendahulu kita dari kalangan sahabat, tabi'in, dan tabi'ut tabi'in. Tidak juga kita temui mereka mengajak kita mencontohi dan menekuni prinsip-prinsip para imam ahli sunnah lainnya seperti Imam Malik, Asy-Syafi'i, Ahmad B. Hanbal, al-Barbahari, Al-Muzanni, Al-Buwaithi, Ibnu Ma'in, Adz-Dzahabi, Ibnu Taimiyah, dan yang seangkatan dengannya. Tidak juga kita temui mereka mengajak mengenali, menekuni dan mendalami kitab-kitab hadis dengan benar dari karya susunan Imam Al-Bukhari, Muslim, Abu Daud, At-Tirmidzi dan seterusnya.
 
Sebaliknya pasti dengan pantas dapat kita temui, mereka mengajak kepada mengidolakan tokoh-tokoh mereka sendiri dan tok-tok guru mereka sahaja dari kalangan al-Ikhwan Al-Muslimin! Lalu dengan mendalami fikrah tokoh-tokoh tersebut, menjadilah pula dari kalangan yang memiliki jiwa suka memberontak dan tidak ketahuan hala. Akhirnya dunia Islam menjadi kacau-bilau. Ini jelas dapat dilihat dengan halalnya fatwa bom berani mati, halalnya membunuh pemerintah yang masih Islam, halalnya memberontak terhadap pemerintah Islam, halalnya demonstrasi di sana-sini, halal kafir-mengkafir dan sesat menyesatkan, halalnya bekerjasama dengan musuh Islam atas alasan melawan pemerintah, memburuk-burukkan sahabat Nabi, mengiktiraf syi'ah rafidhah, halalnya bertawaf di kuburan, halalnya bersahabat dengan kaum Yahudi, halalnya meminta-minta jawatan, menolak aqidah tentang kepercayaan akan munculnya dajjal dan imam mahdi, menolak hadis ahad dalam perkara aqidah, dan banyak lagi penyimpangan-penyimpangan lainnya termasuk suka mengeluarkan fatwa-fatwa aneh lagi menyesatkan yang jauh dari petunjuk Al-Qur'an dan as-Sunnah. Tetapi sayang lagi mengerikan, mereka mengambil kesempatan atas kejahilan masyarakat, lalu mereka mendakwa bahawa merekalah parti Islam sebenar yang ingin menegakkan Islam dan daulah Islamiyah!
 
Inilah dusta dan kebohongan sandiwara yang sedang dan sentiasa mereka pentaskan di seantero dunia dan media massa.
 
InsyaAllah sebahagian darinya atau lebih dari itu telah dibongkar melalui buku ini berserta dengan pencerahannya. Maka, berwaspadalah dengan makar dan tipu daya dakyah kelompok Ikhwanul Muslimin. Sebaliknya, kembalilah kepada aqidah yang benar yang dipegang oleh para sahabat Rasulullah, para tabi'in, tabi'ut tabi'in dan para imam-imam terdahulu khususnya sebagaimana disebutkan. Semoga allah menyelamatkan kita semua dari fitnah syahwat dan syubhat. Semoga Allah Subhanahu wa Ta'ala sentiasa memberikan pentunjuk-Nya buat kita semua.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net