Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Tafsir Juz 'Amma Syaikh al-'Utsaimin

Tafsir Juz 'Amma Syaikh al-'Utsaimin
Terbitan: Pustaka at-Tibyan
Product Code: Pustaka At-Tibyan
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 24 x 16 x 4

ISBN:
Availability: Out Of Stock
Price: RM75.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Tafsir Juz 'Amma Syaikh al-'Utsaimin | Judul Asal ('Arab): Tafsir Juz 'Amma | Pentafsir: Syaikh Muhammad B. Soleh Al-'Utsaimin rahimahullah | Penyusun: Syaikh Fadh B. Nashir As-Sulaiman | Penerbit: Pustaka At-Tibyan | Berat: 1.1kg | Muka Surat: 676m/s.


Tafsir Syaikh Ibn 'Utsaimin ini memiliki keistimewaan yang tersendiri, iaitu kejelasan perkataannya, maknanya yang mendalam, corak penafsiran ayat al-Qur'an dengan al-Qur'an, kaedah penyampaian yang santai dan tidak berjela-jela perkataannya sehingga menjadi panjang lebar yang menyebabkan lelah membacanya bagi orang awam, dan beliau sentiasa mengiringi setiap penjelasan yang dibuat dengan untaian nasihat dan faedah hikmah dari ayat yang dibahaskan.
 
Dengan kata lain, beliau menggabungkan di antara penjelasan makna ayat-ayat al-Qur'an dengan nasihat dan saranan. Semoga Allah membalas jasa beliau bagi dunia Islam dan kaum Muslimin dengan sebaik-baik balasan, mengangkat darjat beliau di kalangan orang-orang yang mendapat petunjuk dan menempatkan beliau dalam Syurga-Nya yang luas, sesungguhnya Dia Maha Mendengar lagi Maha memperkenankan doa.
 
Dengan hadirnya Tafsir Juz 'Amma ini, yang mana surah-surahnya sering menjadi bacaan kebanyakan umat Islam dalam solat-solat mereka, moga ianya mampu membantu masyarakat membacanya dengan kefahaman yang benar. Semoga masyarakat menjadi seronok dalam membacanya sambil dalam masa sama memahaminya dengan baik. InsyaAllah.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net