Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Prinsip-prinsip Aqidah Ahlus Sunnah wal Jama'ah

Prinsip-prinsip Aqidah Ahlus Sunnah wal Jama'ah
Terbitan: Pustaka At Taqwa
Product Code: Pustaka at-Taqwa
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 22 x 15 x 2

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM40.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Prinsip-prinsip Aqidah Ahlus Sunnah wal Jama'ah | Penulis: Yazid B. Abdul Qadir Jawas | Penerbit: Pustaka at-Taqwa | Berat: 400g | Muka Surat: 230m/s. [Hak cipta Atsar Enterprise, www.atsar.ilmusunnah.com]


'Aqidah yang benar adalah perkara yang sangat penting dan kewajiban yang paling besar yang perlu diketahui oleh setiap muslim. Amal seseorang akan diterima apabila 'aqidahnya benar dan ikhlas kerana Allah Ta'ala. Berpegang teguh dengan 'aqidah yang benar adalah syarat mutlak yang mesti dipenuhi bagi orang-orang yang mengharap kebahagiaan di dunia dan di akhirat. 'Aqidah yang benar adalah aqidah Ahlus Sunnah, 'aqidah yang telah diyakini, diimani, difahami, dan diamalkan oleh para Sahabat Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam.
 
Para Sahabat radhiyallahu 'anhum telah dipilih oleh Allah Subhanahu wa Ta'ala untuk mendampingi (menemani) Nabi-Nya Shallallahu 'alaihi wa Sallam, generasi yang mendapat jaminan (dan pengiktirafan) sebagai umat terbaik dari kalangan umat Islam ini, generasi yang Allah Subhanahu wa Ta'ala abadikan dengan keredhaan-Nya, dan generasi yang mendapat jaminan Syurga. Persoalannya sekarang, bagaimana mereka berkeyakinan, beriman, memahami, dan mengamalkan 'aqidah ini? InsyaAllah, jawabannya akan anda temui melalui buku ini.
 
Bersamalah kita menggapai aqidah yang murni. Kerana dengan aqidah dan tauhid yang murnilah kelak bakal membantu kita mengharungi akhirat sama ada ke Syurga mahupun sebaliknya. Dengan aqidah yang murnilah kita akan diselamatkan dari ancaman api Neraka.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net