Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Ensiklopedi Akhir Zaman (Cetakan Ummul Qura)

Ensiklopedi Akhir Zaman (Cetakan Ummul Qura)
Ensiklopedi Akhir Zaman (Cetakan Ummul Qura) Ensiklopedi Akhir Zaman (Cetakan Ummul Qura) Ensiklopedi Akhir Zaman (Cetakan Ummul Qura) Ensiklopedi Akhir Zaman (Cetakan Ummul Qura) Ensiklopedi Akhir Zaman (Cetakan Ummul Qura) Ensiklopedi Akhir Zaman (Cetakan Ummul Qura) Ensiklopedi Akhir Zaman (Cetakan Ummul Qura)
Terbitan: Ummul Qura
Product Code: Ummul Qura
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 27.4 x 20.7 x 3.7

ISBN: 9786026579065
Availability: Out Of Stock
Price: RM100.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Ensiklopedi Akhir Zaman (Cetakan Ummul Qura) | Judul Asal (‘Arab): Mausu’atul Akhirah | Penulis/Penyusun: Dr. Mahir Ahmad | Ta’liq: Penyusun | Tahqiq/Syarah: Penyusun | Penterjemah: Team Ummul Qura | Penerbit: Ummul Qura | Berat: 1.67kg | Muka Surat: 916m/s. (Hard cover) | Ukuran buku: 27.4 cm (tinggi) x 20.7 cm (lebar) x 3.7 cm (tebal) | ISBN:  978-602-6579-06-5 |


Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa Sallam telah mengabarkan setidaknya tiga belas tanda besar yang menjelaskan semakin dekatnya terjadinya hari kiamat. Di antara tanda-tanda tersebut adalah Kemunculan Al-Mahdi, Al-Malhamah Al-Kubra (Perang Besar), keluarnya Dajjal, turunnya ‘Isa bin Maryam, keluarnya Ya’juj dan Ma’juj, terbitnya matahari dari barat, keluarnya “binatang melata”, pudarnya ajaran Islam, hilangnya ayat-ayat Al-Qur’an dari hati manusia, dan juga penghancuran Ka’bah. Semua tanda kiamat kecil dan besar terangkum lengkap, padat, dan jelas dalam buku ini, sekaligus menunjukkan bahawa kiamat sangat dekat.

Selain itu, buku ini juga menegaskan bahawa kematian bukanlah akhir perjalanan dari kehidupan, tetapi bahkan awal dari kehidupan akhirat yang panjang dan abadi. Dimulai dengan fasa kematian dan berpindah ke alam barzakh. Setelah hari kebangkitan, seluruh manusia akan berkumpul di mahsyar. Saat itu matahari begitu dekat sekali, sampai-sampai ada yang ditenggelami oleh keringatnya sendiri. Pada hari tersebut hanya orang-orang terpilih yang akan mendapatkan naungan-Nya.

Setelah itu tibalah saat penghitungan amal sehingga tidak akan ada satu makhluk pun yang terzalimi. Amal-amal manusia akan ditimbang mana yang lebih banyak; amal yang soleh ataukah kemaksiatan. Kemudian manusia akan melintasi shirath; titian di atas Neraka. Buku ini mentranskripkan dengan lengkap setiap rentetan yang bakal berlaku, sebagaimana yang terkandung di dalam Al-Qur’an dan hadis-hadis Nabi Shallallahu ‘alaihi wa Sallam yang sahih.

Dimulai dari tanda-tanda Kiamat Kecil – Kiamat Besar – Alam Barzakh – Kejadian Kiamat – Hari Kebangkitan – Hari-hari Pertama di Akhirat – Pengadilan Akhirat – Shirath, dan perjalanan seterusnya...

Semoga bermanfaat.

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net