Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Fiqih Adzan & Iqamat

Fiqih Adzan & Iqamat
Terbitan: Darul Ilmi Publishing
Product Code: Darul Ilmi
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 20 x 15 x 0

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM14.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Fiqih Adzan & Iqamat | Penulis: Abu 'Abdillah Yusuf as-Sidawi | Penerbit: Darul Ilmi Publishing | Berat: 100g | Muka Surat: 106m/s.


Apabila kita menela'ah lembaran-lembaran kitab para ulama hadis dan fiqh, pasti kita akan menemui tajuk-tajuk khusus membahaskan persoalan azan dan iqamah. Ini menunjukkan bahawa perbahasan berkenaan dengannya adalah suatu perkara yang amat penting dan memiliki keutamaan. Azan merupakan syi'at Islam yang sangat jelas terpapar dalam masyarakat umat Islam di serata dunia. Azan juga merupakan pembeza di antara negeri Islam dengan negeri kafir.
 
Syi'ar azan memainkan peranan penting dalam menunjukkan identiti dan keeratan hubungan masyarakat terhadap ibadah solat. Walaupun begitu, terdapat beberapa perkara yang masih memerlukan kepada perincian dan kupasan berkenaan dengannya berpandukan sumber-sumber yang tepat dan kefahaman yang benar. Ini kerana masih ramai dalam kalangan masyarakat Islam sendiri yang kurang memahami syari'at azan dan iqamat itu dengan baik. Jadi buku ini hadir ke dalam masyarakat bagi mengajak kita untuk sama-sama memhami kaedah praktik azan dan iqamah yang sempurna, hukum-hakamnya, keutamaan dan fadhilatnya, tatacaranya, doa dan dzikirnya, perkara yang dilarang dalam perlaksanaannya, dan isu-isu kontemporari yang saling berkait dengannya. Turun disertakan melalui buku ini adalah beberapa kisah berkaitan azan dan hubungannya dengan generasi awal umat Islam.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:



© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net