Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Fatwa-fatwa Jual Beli

Fatwa-fatwa Jual Beli
Fatwa-fatwa Jual Beli
Terbitan: Pustaka Imam Asy-Syafi'i
Product Code: Pustaka Imam asy-Syafi'i
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 25 x 16 x 4

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM70.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Fatwa-fatwa Jual Beli | Judul Asal ('Arab): (tidak dinyatakan) Susunan oleh: Ahmad bin 'Abdurrazzaq Ad-Duwaisy| Fatwa-fatwa oleh: Barisan ulama lajnah Ad-Da-imah (Saudi Arabia) | Penerbit: Pustaka Imam Asy-Syafi'i | Berat: 1.3kg | Muka Surat: 576m/s. (Hard cover)


Islam adalah agama yang sempurna yang menekankan setiap persoalan syara' dan kehidupan. Islam, selain menjelaskan persoalan sekitar aqidah, ibadah dan akhlak, Islam juga turut membahaskan berkaitan mu'amalah dan perniagaan dalam kehidupan manusia sehari-hari. Islam mengatur dan membimbing manusia dalam pelbagai perkara, termasuk persoalan ini.
 
Maka, buku yang berada di hadapan anda ini adalah merupakan sebuah buku yang menghimpunkan fatwa-fatwa para ulama dari Majlis Tetap Penyelidikan Ilmiyah dan Fatwa (Lajnah ad-Daa'immah) 'Arab Saudi yang diketuai oleh Syaikh 'Abdul 'Aziz B. Bazz rahimahullah. Fatwa-fatwa yang terkandung di dalam buku ini telah ditulis dan disusun semula secara sistematik dan teliti oleh Syaikh Ahmad B. 'Abdurrazzaq ad-Duwaisy, yang kemudiannya diterbitkan dalam bentuk Fatwa soal-Jawab berkaitan persoalan seperti perniagaan, jual beli, perbankan, riba, pertukaran mata wang, saham, simpanan kewangan, kad kredit, dan pinjaman kewangan. Semoga apa yang disampaikan melalui buku ini mampu membantu kita semua dalam pelbagai urusan perniagaan dan jual-beli kita sehari-hari agar sentiasa berada di atas landasan agama yang benar.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net