Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Panduan Keluarga Sakinah (Hard Cover)

Panduan Keluarga Sakinah (Hard Cover)
Panduan Keluarga Sakinah (Hard Cover)
Terbitan: Pustaka At Taqwa
Product Code: Pustaka at-Taqwa
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 24 x 17 x 3

ISBN:
Availability: Out Of Stock
Price: RM50.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Panduan Keluarga Sakinah (Hard Cover) | Penulis: Ustaz Yazid Abdul Qadir Jawas | Penerbit: Pustaka at-Taqwa | Berat: 800g | Muka Surat: 362m/s.


Mewujudkan keluarga yang sakinah, mawaddah, wa rahmah (keluarga yang dipenuhi ketenangan, rasa cinta, dan kasih sayang) merupakan dambaan setiap muslim dan muslimah yang akan menghadapi mahligai rumah tangga. Keluarga yang sakinah adalah keluarga yang di dalamnya ditegakkan syari'at Allah Ta'ala, keluarga yang di dalamnya terdapat sikap saling memahami, dan keluarga yang di dalamnya terdapat rasa cinta dan pergaulan yang baik.
 
Namun, mencapai keluarga yang sakinah bukanlah suatu perkara yang mudah, tetapi bukan pula suatu hal yang mustahil. Oleh sebab itu, setiap muslim dan muslimah berkewajiban mempelajari dan memahami konsep dan tujuan pernikahan dalam Islam sebagai bekal utama sebelum melangkah ke gerbang pernikahan dan akhirnya meraih keluarga yang sakinah dengan izin Allah Ta'ala.
 
Buku yang ada di hadapan anda ini memberikan panduan dalam mewujudkan keluarga yang sakinah. Di dalamnya dibahaskan pelbagai aspek pernikahan yang perlu diketahui, meliputi:
 
Tujuan pernikahan dalam Islam, manfaat pernikahan, tata cara pernikahan dalam Islam, beberapa pernikahan yang dilarang syari'at Islam, pelanggaran-pelanggaran yang sering terjadi dalam pernikahan dan walimah (kenduri), kaedah-kaedah membina rumah tangga yang ideal, hak dan kewajiban suami-isteri, nasihat untuk suami-isteri, hal-hal yang wajib dilakukan ketika si buah hati lahir, kewajiban mendidik anak, menggapai redha Allah Ta'ala dengan berbakti kepada kedua orang tua, dan lainnya.
 
Dengan mengetahui semua aspek utama dan asas dalam pernikahan ini, mudah-mudahan mewujudkan keluarga yang sakinah, mawaddah, wa rahmah menjadi suatu perkara yang realiti.
 
Buku ini amat sesuai untuk mereka yang hendak menikah, mereka yang baru memasuki alam rumah tangga, mahupun mereka yang telah lama berumah tangga namun selalu mendambakan terwujudnya keluarga yang sakinah, mawaddah, wa rahmah.
 
InsyaaAllah melalui buku ini anda akan mendapatkan ilmu yang bermanfaat sebagai bekal menuju keluarga yang sakinah, mawaddah, wa rahmah. Aamiin.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net