Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Takallam Saudi! Kamus Percakapan Arab Amiyah-Indonesia

Takallam Saudi! Kamus Percakapan Arab Amiyah-Indonesia
Terbitan: Pustaka Progressif
Product Code: Pustaka Progressif
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 24 x 15.5 x 1.3

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM26.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Takallam Saudi! Kamus Percakapan ‘Arab Amiyah-Indonesia | Judul Asal (‘Arab): - | Penulis: Drs. Ahmad Mubarok, Drs. Afif Azhari, dan Mahful M. | Penerbit: Pustaka Progresif | Berat: 350gram | Muka Surat: 291 m/s.


>> Buku Takallam Saudi! Kamus Percakapan ‘Arab-Indonesia adalah sebuah buku yang hadir untuk membantu anda semua dengan menyediakan pelbagai ragam percakapan ‘Amiyah khas Saudi.

>> Buku ini disusun dalam bentuk kamus percakapan atau dialog tematik berdasarkan makaniy (tempat/situasi) agar memudahkan para pembaca menemukan kepelbagaian jenis percakapan yang diperlukan bersesuaian dengan keadaannya.

>> Antara lokasi-lokasi dialog yang tersedia dalam buku ini adalah dialog-dialog percakapan pada situasi perkenalan, ucapan selamat, sambutan, terima kasih, ungkapan-ungkapan umum, surprise, keraguan, permohonan, kata sifat, ragam warna, percakapan di kota, imigrasi, kedutaan, berkaitan jam atau waktu, kira-kira, berkaitan jual-beli, money changer, bank, pos, berkaitan kesihatan, restoran, ketika di pasar raya, berkaitan pakaian, makanan, minuman, ketika di dapur, berkaitan sayuran dan buah-buahan, berkaitan rumah, alat-alat elektronik, peralatan kerja (ofis), perbualan telefon, berkaitan gadget, hotel, tempat-tempat ibadah, safar (perjalanan), pusat pendidikan, pengangkutan awam, teksi, berkaitan kenderaan, tempat-tempat penting, dan perbualan di Tanah Suci...

>> Semoga kamus ini dapat memberikan manfaat dan bantuan perbualan anda kelak.

>> Di antara keistimewaan kamus ini berbanding edisi lainnya; ia merupakan kamus ‘Amiyah yang pertama di Nusantara, dilengkapi dengan pelbagai istilah dengan pelbagai aktiviti formal termasuk umrah dan haji.

>> Dilengkapi dengan teks latin atau transliterasi.

>> Disertakan bonus khusus berupa pedoman praktis haji dan umrah plus pengenalan tempat-tempat penting di sekitar Makkah-Madinah.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan 

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net