Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Buku Poket Meneladani Shalat dan Wudhu' Nabi

Buku Poket Meneladani Shalat dan Wudhu' Nabi
Buku Poket Meneladani Shalat dan Wudhu' Nabi
Terbitan: Pustaka Ibnu Umar
Product Code: Pustaka Ibnu 'Umar (9(1))
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 15 x 10 x 0.4

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM7.50
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Buku Poket Meneladani Shalat dan Wudhu' Nabi | Penulis: Syaikh 'Abdullah B. 'Abdurrahman Al-Jibrin  | Penerbit: Pustaka Ibnu 'Umar | Berat: 50g | Muka Surat: 76m/s.


1 - Sebuah buku kecil bersize poket yang menjelaskan tatacara wudhu' dan solat secara mudah dan praktis berpandukan al-Qur'an dan sunnah. InsyaAllah, dengan buku poket ini kita akan mudah untuk memahami praktis solat sebagaimana solatnya Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam dengan mudah dan ringkas bersesuaian saiznya yang kecil sebelum menela'ah lebih dalam lagi kepada buku-buku yang lebih besar dan ilmiyah.
 
2 - Buku poket ini dimulakan dengan praktik wudhu' yang benar, kemudian bimbingan solat yang benar dari takbir, niat, qiyam, dan lain-lain sehingga salam. Buku ini dilengkapi juga dengan dzikir-dzikir yang sunnah dibaca setelah selesai solat.
 
3 - Sesuai untuk dijadikan sebagai buku hadiah dan edaran untuk anak-anak dan individu mahupun kelompok umum yang baru hendak mula mengenali persoalan tatacara solat. Sesuai juga untuk sebaran umum atas usaha dakwah koreksi (memperbaiki) tatacara solat kita bersama. Sesuai juga untuk dijadikan nota yang mudah, ringkas, dan praktis kepada para pemula serta mudah dibawa. [Hak cipta Atsar Enterprise, www.atsar.ilmusunnah.com. Tidak dibenarkan membuat salinan tanpa kebenaran]
 
4 - Ia disusun dengan ringkas dan mudah difahami. Gambar-gambar berkaitan praktik wudhu' dan solat juga turut disertakan bagi membantu kefahaman.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net