Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

100 Dosa-dosa Yang Diremehkan Wanita

100 Dosa-dosa Yang Diremehkan Wanita
Terbitan: Al Qowam
Product Code: Al-Qowam (12(3))
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 23 x 15 x 2

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM27.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

 Judul: 100 Dosa-dosa Yang Diremehkan Wanita |  Judul Asal: Mukholafat Nisa'iyyah, 100 Mukholafat Taqo'u fiiha al-Katsir minan Nisa' bi Adillatiha asy-Syar'iyyah | Penulis: 'Abdul Lathif B. Hajis al-Ghomidi | Penerbit: Al-Qowam | Berat: 600g | Muka/Surat: 278m/s.


Mengulas 100 dosa yang diremehkan sehingga sering dilakukan oleh kaum wanita merangkumi permasalahan akidah, ibadah, kekeluargaan, tanggungjawab sebagai isteri, pakaian dan perhiasan, jenazah, harta, perbelanjaan, ucapan/lisan dan akhlak. Buku ini wajar untuk dijadikan sebagai ‘cermin muhasabah’ yang jernih bagi seseorang muslimah yang ingin dirinya sentiasa konsisten menjalankan agama dan menjauhi dosa. Lebih penting, buku ini sentiasa mengingatkan kepada kita bahawa Nabi Shallallahu 'alaihi wa Sallam bersabda:

Diperlihatkan kepadaku neraka, maka kulihat kebanyakan penghuninya kaum wanita.” (Hadis Riwayat al-Bukhari dan Muslim)
 
Seorang yang bertaqwa sudah tentu akan sentiasa merasa takut jika dirinya termasuk di antara wanita yang disentuh oleh hadis-hadis Rasulullah berkaitan dosa-dosa yang dimaksudkan. Oleh itu, melalui buku ini semoga kita dapat mengetahui dan memahami jalan penyelesaian untuk menghindari apa-apa jua yang perlu dijauhi dari pelbagai bentuk kesalahan dan dosa.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net