Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Buku Pintar Masjid

Buku Pintar Masjid
Buku Pintar Masjid Buku Pintar Masjid Buku Pintar Masjid
Terbitan: Pustaka Imam Asy-Syafi'i
Product Code: Pustaka Imam asy-Syafi'i
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 23 x 16 x 2

ISBN:
Availability: Out Of Stock
Price: RM42.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Buku Pintar Masjid | Judul Asal (Arab): Ahkaamu Hadzuuri Al-MasaajidPenulis: Syaikh 'Abdullah bin Soleh al-Fauzan | Penerbit: Pustaka Imam Asy-Syafi'i | Berat: 750g | Muka Surat: 456 m/s.


Membina masjid dengan tujuan mencari redha Allah Ta'ala adalah perbuatan dan amalan yang mulia. Tetapi, memakmurkannya dengan pelbagai aktiviti ibadah di dalamnya dan menjaga adab-adab serta menegakkan hukum-hukumnya tidaklah kalah pentingnya. Kerana masjid didirikan bukan untuk tujuan lain melainkan bagi tujuan beribadah kepada Allah Ta'ala.
 
Agar dapat memakmurkan masjid dengan benar, umat Islam perlu belajar ilmu selok-belok hukum dan adab-adab di masjid. Dalam perkara ini telah begitu ramai ulama kaum Muslimin yang menuangkan lakaran tinta dan pena mereka melalui karya-karya berupa buku-buku yang menjelaskan tentang masjid dan hukum-hakamnya.
 
Buku ini ditulis bagi tujuan menyampaikan keprihatinan penulis terhadap fenomena masjid dan umat Islam akhir-akhir ini sekaligus memberikan pencerahan terhadap umat Islam dalam urusan masjid mereka. Penulis melihat umat Islam membina dan mendatangi masjid kerana faktor budaya dan kebiasaan yang kosong dari semangat dan makna.
 
Semoga dengan kehadiran buku ini diharap dapat membantu mereka memperbaiki keadaan umat ini. Memperbaiki tanggapan mereka terhadap nilai dan fungsi sebenar masjid dalam Islam. Sekaligus mengembalikan semula fungsi masjid dan kemuliaannya sebagaimana dulu di zaman salafus soleh sehingga pengaruhnya dapat dirasakan dalam kehidupan umat ini.
 
Wallahu A’lam ...
Selamat membaca!

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net