Senarai Penerbit
Categories
Maklumat Akaun

Dapatkan Sekarang

Melawan Kezhaliman Terhadap Wanita

Melawan Kezhaliman Terhadap Wanita
Melawan Kezhaliman Terhadap Wanita
Terbitan: Pustaka Imam Asy-Syafi'i
Product Code: Pustaka Imam asy-Syafi'i
Ukuran Buku: (Tinggi x Lebar x Tebal)(cm) 26 x 15 x 1

ISBN:
Availability: In Stock
Price: RM18.00
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Judul: Melawan Kezhaliman Terhadap Wanita | Judul Asal ('Arab): Zhulm al-Mar'ah | Penulis: Muhammad B. 'Abdullah al-Habdan | Penerbit: Pustaka Imam asy-Syafi'i | Berat: 170g | Muka Surat: 150m/s.


Fenomena kezhaliman terhadap kaum wanita sama ada itu berupa penindasan, kekerasan seksual, kekerasan rumah tangga, per-dagangan perempuan, dan lain-lain yang muncul akhir-akhir ini bukanlah cerita baru. Dahulu, di pelbagai peradaban dunia yang dikatakan maju, seperti Romawi, 'Arab Jahiliyah, Yunani, dan Cina, fenomena ini sudah pun berlaku. Sehinggalah kedatangan Islam menaikkan semula maruah dan kedudukan wanita. Jadi, apa yang berlaku sekarang hanyalah siri-siri ulangan, atau setidak-tidaknya merupakan warisan tinggalan masa lalu, dengan sedikit perbezaan bentuk. Ia terus berlaku akibat manusia mula meninggalkan Islam dan kembali mengikuti jejak-jejak masyarakat jahiliyah di masa lalu.
 
Pada zaman dahulu, kezhaliman mungkin berbentuk tindakan-tindakan kejam, kasar, diskriminasi, dan tidak manusiawi; namun zaman sekarang ini mereka disanjung dan dimanjakan dengan material, tetapi sejatinya mereka tetap mengalami kezhaliman dengan cara dieksploitasi rupa tubuh mereka serta diperas keringat mereka oleh oknum-oknum tertentu demi mengaut keuntungan material sebanyak-banyak-nya. Yang menghairankan, mereka melakukan perbuatan seperti itu sambil melaungkan slogan hak asasi dan pembebasan kaum wanita.
 
Maka, buku ini pun hadir sebagai salah satu bentuk usaha menyingkap kezhaliman terhadap wanita bentuk baru di zaman ini dan mencuba menjelaskan penentangan ter-hadap tipu-daya kezaliman yang sedang berlaku terhadap wanita hari ini. Sekaligus mengusulkan solusinya berdasarkan ajaran Islam  yang agung.

Semak Cara Membuat Belian dan Pesanan

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:© 2014 ATSAR Enterprise | Galeri Ilmu Ahli Sunnah. All Rights Reserved.

Website tuned by fidodesign.net